Lowe doufá, že šetření paliva nebude dominantním faktorem

Lowe doufá, že šetření paliva nebude dominantním faktorem

Technický ředitel Mercedesu Paddy Lowe si uvědomuje, že šetření paliva bylo ve formuli 1 vždy dominantím faktorem. Věří, že ani snížení množství pohonných hmot na závod nezvýší jeho význam.

Letos budou moci jezdci během závodu využít jen 100 kilogramů paliva, tedy o plných 60 kilogramů méně než loni. Objevila se tak obava, že úspora pohonných hmot bude ve velkých cenách klíčovým faktorem. Technický ředitel Mercedesu Paddy Lowe doufá, že tomu tak nebude, nicméně uznává, že to je pevná součást formule 1. "Myslím, že tento aspekt přeceňujeme," řekl Lowe pro TotalRace. "Je to v závodech určitě důležitý faktor, ale doufám, že nebude tím dominantním."

Zkušený inženýr ví, že v lonské sezoně nedostatek paliva jezdce několikrát přibrzdil, což se podle jeho slov dá očekávat v náročných podmínkách, jaké panují například v Malajsii. "Občas je to velmi frustrující, ale pravdou je, že se to v F1 stává. Práce s palivem a pneumatikami byla vždy důležitým faktorem," uvědomuje si. "Samozřejmě to tak bude i v roce 2014, ale doufám, že to nebude tak dominantní, aby to ovlivnilo celkovou podívanou."

Doporučujeme

Články odjinud