Lowe: dostal jsem Mercedes na vyšší úroveň

Lowe: dostal jsem Mercedes na vyšší úroveň

Technický ředitel Paddy Lowe tvrdí, že posunul Mercedes na vyšší úroveň poté, co převzal kormidlo po odchodu Rosse Brawna.

Lowe je u Mercedesu něco málo přes rok. Předtím působil ve službách McLarenu.

„Tým jde nahoru v posledních dvou nebo třech letech a od loňského roku začal vyhrávat závody a častěji získávat pole positions,“ říká Lowe pro Autosport.

„Uznání patří Rossovi, byl součástí tohoto procesu. Myslím, že jsem přišel a posunul to na další úroveň. Není to ani tak o změně, jak to vedl Ross, ale o navyšování. Vidím nedostatky, které Ross nepokryl a já je pokrývám. Málokdy přijdu a řeknu, že to, co se dělo předtím, je špatně a je třeba se otočit o 180 stupňů. Je to více o přidávání k tomu, co už existuje.“

Lowe říká, že formule 1 se vyvíjí velmi rychle, takže nelze příliš těžit z minulosti. „Ross je pryč od prosince a čas utíká. Formule 1 je rychlý byznys, na loňský prosinec si už ani nevzpomínám. To není neúcta k Rossovi, jen je to už historie. Pokud jde o mě, děláme svou práci a těšíme se na další závody.  

Byl to fantastický rok, takový, o němž jsme ani nemohli snít. Zatím dosahujeme historických výsledků a chceme jít dál nahoru. Žádáme od sebe hodně, ale takhle formule 1 funguje. Je nemilosrdná, jste tak dobrý, jak dobrý je váš poslední závod. Musíme se tedy ujistit, že se nepropadneme zpět,“ dodává Lowe. 

Mercedes po návratu do F1

Rok Pořadí v poháru Body Vítězství Pódia
2010 4. 214 0 3
2011 4. 165 0 0
2012 5. 142 1 3
2013 2. 360 3 9
2014 (dosud) 1. 393 9 18

Doporučujeme

Články odjinud