Lotusu se nelíbí volba pneumatik pro nadcházející závody

Lotusu se nelíbí volba pneumatik pro nadcházející závody

U týmu z Enstone panuje nespokojenost ohledně alokace pneumatik pro GP Velké Británie a Maďarska. Pirelli prý zaujalo příliš konzervativní přístup.

Italové ve čtvrtek ohlásili volbu směsí pro závody na Nürburgringu, Silverstonu a Hungaroringu. Zatímco do Německa přiveze Pirelli střední a měkkou směs, ve Velké Británii a v Maďarsku to budou střední a tvrdá. Tato alokace se však nesetkala s pochopením všech. U Lotusu si myslí, že Italský výrobce při své volbě pochybil.  

“Je neobvyklé vzít do Maďarska stejné pneumatiky jako do Bahrajnu a Silverstonu. Loni jsme takové pneumatiky neměli. Loni jsme měli střední a měkké a jezdilo se na dvě zastávky. Takže to absolutně nedává smysl - jsou příliš tvrdé pro tu trať,“ cituje Alana Permaneho BBC.

Pirelli se před letošní sezonou rozhodlo pro úpravu některých svých směsí, aby tak zvýšilo atraktivnost závodů. Permane proto nechápe, čeho se tímto krokem snaží Italové dosáhnout: “Udělali měkčí pneumatiky, aby se pokusili o větší počet zastávek. Nemá žádný smysl, aby udělali měkčí pneumatiky, pokud budou všude s sebou brát tvrdší směsi.

Závodní šéfinženýr Lotusu v tom vidí jistou paralelu s loňskou sezonou. “Přesně tohle udělali v několika posledních závodech loňského roku. Přiváželi tvrdší a tvrdší směsi a my jsme skončili na jedné zastávce. A loni řekli, že nechtějí zasahovat do šampionátu, takže sáhli po konzervativních pneumatikách, nikdy jsem ale opravdu nepochopil, co to znamenalo,“ dodal Permane.

Doporučujeme

Články odjinud