Lotus: Zítřejší teplo našemu autu sedne

Lotus: Zítřejší teplo našemu autu sedne

Rychlost Lotusu dnes zaskočila nejednoho soupeře. Romain Grosjean se kvalifikoval čtvrtý, Kimi Räikkönen pátý. Zítra mají oba piloti zálusk na stupně vítězů.

Čtvrté místo Romaina Grosjeana sice potěšilo, úplně nadšený z něj však není: "P4 je pro start do závodu dobrá pozice, ale vždycky samozřejmě chcete víc a udělat všechno líp. Sebastian zajel neuvěřitelné kolo a my jsme se s ním dnes nemohli rovnat."

"Vylepšili jsme naše kvalifikační výkony, ale stále je tam prostor pro zlepšení," hodnotí šestadvacetiletý jezdec Lotusu. Zároveň také upozorňuje, že důležitým prvkem v zítřejším závodě bude opotřebení pneumatik. "Degradace pneumatik bude důležitější, než byla v minulém závodě," říká.

"V kvalifikaci to bylo velmi těsné, hlavně pak v Q2, takže páté místo na startovním roštu je dobré," komentuje svůj výsledek Kimi Räikkönen. "Auto vypadalo dobře. Kdybychom se při mém posledním kole dokázali alespoň maličko zlepšit, mohli jsme získat pár pozic, ale s ohledem na minule to zlepšení je, takže jsem spokojen."

"Ráno jsme ještě objevili pár dobrých změn u nastavení, ty ulehčily řízení vozu. Na zítřek se těším. Auto se obvykle v závodě, kdy je horko, chová dobře, takže uvidíme, co budeme moci udělat," říká Fin optimisticky.

Doporučujeme

Články odjinud