Lotus zatím není na mokru tak silný, Räikkönen penalizován

Lotus zatím není na mokru tak silný, Räikkönen penalizován

Räikkönen byl penalizován za zdržení Rosberga, ze sedmého místa klesl na desáté. Grosjean doplatil na déšť, ve druhé části nestihl na suchu rychlé kolo s čerstvými pneumatikami a skončil jedenáctý.

Jezdci Lotusu se ani v kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie v Sepangu nevešli mezi šest nejrychlejších. Kimi Räikkönen se kvalifikoval jako sedmý, ale po penalizaci za blokování Nika Rosberga odstartuje z desátého místa. Romain Grosjean měl smůlu, že ve druhé části nestihl před začátkem deště vyjet na čerstvých pneumatikách, skončil jedenáctý a těsně nepostoupil do závěrečné fáze.

Räikkönen uvedl, že na přechodných pneumatikách nebyl dostatečně rychlý. "Samozřejmě jsem chtěl víc, ale je to, jak to je. Doufám, že v neděli budeme lepší. Uvidíme, co se v závodě stane. Netuším, co udělá počasí, ale bude to stejné pro všechny," sdělil vítěz úvodního závodu v Melbourne, v té chvíli ještě netušil, že obdrží penalizaci tří míst na startovním roštu za blokování Rosberga ve čtrnácté zatáčce.

Grosjean byl po dopoledním volném tréninku spokojen s nastavením. "Mohli jsme mít obě auta snadno v elitní desítce, ale bohužel přišla v pro mě nevhodnou dobu průtrž mračen," připomněl Francouz, který absolvoval první výjezd ve druhé části na opotřebených pneumatikách. "Když jsme zajeli do boxů pro nové gumy, začalo pršet. Tak jsou nové i teď. Je to škoda, ale zítra je před námi dlouhý závod a máme k dispozici navíc jednu sadu čerstvých suchých pneumatik. Doufejme, že je využijeme správně."

Technický ředitel James Allison byl zklamán, že kvalifikaci opět ovlivnil déšť. "Na mokru nejsme tak efektivní jako na suchu. Závod je zítra. Oba jezdci mají potenciál podat slušný výkon. Čeká nás tvrdý test jezdců i týmu. Když se vyvíjejí podmínky. Na mokru jsme se ještě neukázali, ale vyšší objem paliva by nám měl umožnit snadněji zahřát přechodné pneumatiky," tuší a dodává, že na suchu si tým věří.

Doporučujeme

Články odjinud