Lotus žádá F1 o přehodnocení business modelu

Lotus žádá F1 o přehodnocení business modelu

Současné finanční problémy ve sportu ohrožují jeho budoucnost, říká Gastaldi.

Zástupný šéf týmu Lotus Federico Gastaldi se nechal slyšet, že by Formule 1 měla upravit styl svého fungování a dodal, že za současné situace sport může odradit svoje fanoušky.

V reakci na stížnost konkurenčních týmů Sauber a Force India Evropské unii ohledně rozdělování příjmů ve F1 a ohrožení budoucnosti Velké ceny USA Gastaldi poznamenal, že FIA, Bernie Ecclestone a Strategická skupina F1 by měly jednat.

Sám Lotus nemá svoji budoucnost jistou, jelikož mu kvůli dosud nezaplacené dani hrozí likvidace. Na spadnutí je však odkoupení týmu Renaultem, které by problémy vyřešilo.

„Myslím, že je zásadně důležité, aby Formule 1 přehodnotila svůj business model,“ řekl Gastaldi. „Sport je tak plný finančních problémů, ať už se týkají týmů nebo promotérů, že je těžké odhadnout, kam to všechno dospěje.

Vím, že jak pan Ecclestone, tak FIA se snaží věci změnit a také vím, že s týmy není někdy zrovna snadné spolupracovat, když máme spojit síly. Naše agendy a situace se tolik odlišují a jsou téměř vždy předcházeny snahou o sebezáchovu.

Už jsem říkal, že musíme udělat, co můžeme, my všichni, abychom pomohli promotérům prodávat vstupenky. Kde bychom bez fanoušků byli?“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud