Lotus z kvalifikace zklamán, ale v závodě si věří na suchu i na mokru

Lotus z kvalifikace zklamán, ale v závodě si věří na suchu i na mokru

Grosjean byl podle Permaneho slov na přechodných pneumatikách vypuštěn na trať příliš brzy, proto se v Brazílii kvalifikoval až jako šestý, jedenáctý Kovalainen těsně nepostoupil do třetí části.

Romain Grosjean jako první ve třetí části kvalifikace na Velkou cenu Brazílie v Interlagos nasadil přechodné pneumatiky. Nakonec obsadil šesté místo. Heikki Kovalainen, který u Lotusu zaskakuje za Kimiho Räikkönena, těsně nepostoupil do třetí části kvalifikace a skončil jedenáctý.

Grosjean připomněl, že bylo velmi těžké se rozhodovat jakou směs v poslední části kvalifikace nasadit. "Chtěli jsme zkusit bojovat o pole, proto jsme použili přechodné, možná na ně přece jenom bylo dost vody, takže to bylo o to zajímavější. Mé kolo nebylo dostatečně dobré, ale auto je po celý víkend silné, takže si do závodu věříme bez ohledu na počasí," ujistil. "Mé kolo na mokru ve druhé části kvalifikace bylo velmi dobré. Víme, že máme slušné základní nastavení na sucho, takže uvidíme, co se stane."

Kovalainen je zklamán, že se mu nepodařilo postoupit mezi nejlepších deset. "Ve druhé části kvalifikace jsem neměl dostatečné tempo. Tak to prostě je. Podmínky nebyly ideální, ale je to stejné pro všechny a na autě nebylo nic špatně, nemůžu si stěžovat," zhodnotil Fin. Svou startovní pozici nepovažuje za ideální, ale ví, že jeho auto funguje dobře. "V motorsportu se může stát cokoliv, zejména tady v Interlagos. Podíváme se, kde se budeme moci do zítřka zlepšit, a pokusíme se v závodě odvést lepší práci."

Ředitel traťových operací Alan Permane byl z výsledku kvalifikace zklamán. "Auto po celý víkend na mokru fungovalo dobře, takže jsme doufali ve skvělý výkon. Heikki byl nešťastný, že těsně nepostoupil do elitní desítky, a přiznal několik drobných chyb ve svém kole. Romain dostal správné pneumatiky, ale měli jsme chvíli počkat, než jsme ho vypustili na trať," uznal.

I přes zklamání z kvalifikace Permane věří, že Lotus absolvuje dobrý závod, protože na mokru vůz funguje dobře a za sucha bude moci tým využít tradičně dobré péče o pneumatiky.

Doporučujeme

Články odjinud