Lotus využil letní přestávku pro další modernizaci továrny

Lotus využil letní přestávku pro další modernizaci továrny

Genii coby majitel Lotusu F1 investuje nemalé prostředky, aby tým vrátil na nejvyšší příčky. Dalšího vylepšení se zázemí v Enstonu dočkalo v uplynulých týdnech.

Od chvíle, kdy Genii převzalo enstonský tým od Renaultu v roce 2010, investuje do jeho modernizace. Vylepšení se dostalo například aerodynamickému tunelu, zcela nový je pak jezdecký simulátor. Teď přišly další změny.

"Letní uzavírku jsme využili pro údržbu a vylepšení továrny," řekl šéf týmu Eric Boullier. "Patřilo k tomu vylepšení několika výrobních strojů a nebyla to malá investice. Také jsme uskutečnili další investice v našem aerodynamickém tunelu a stavíme nové testovací zařízení pro převodovky."

"Všechno to představuje podstatný vývoj, který má zlepšit náš potenciál a zařadit nás mezi nejlepší týmy v tomto vysoce konkurenčním sportu."

Lotus si musel tyto práce pečlivě naplánovat, protože měl podle dohody s ostatními týmy povinnost na dva týdny přestat pracovat. Platí to ale jen pro veškeré práce na voze. "Během uzavírky jsme udělali tu fyzickou část práce, odpojili jsme staré stoje, vystěhovali je ven z továrny a nahradili novými," vysvětloval výkonný ředitel týmu Patrick Louis.

"To je klasifikováno jako údržba továrny, jelikož v tom není žádná výroba dílů vozu, takže jsme to mohli udělat během uzavírky (dohodnuté v rámci) FOTA."

Lotus výrazně přepracoval svoji výrobní halu, nejenže některé stroje vyměnil za zcela nové, ale všechny v rámci výrobního procesu přeorganizoval tak, aby byl efektivnější. Příští rok ho čeká výměna dalších strojů za nové.

Na "uspokojivou úroveň" provozu se dostal simulátor, takže Louis očekává, že se jeho přínosy projeví už v druhé polovině sezóny. Co se týče testovacího zařízení pro převodovky, jeho dokončení tým předpokládá na přelomu roku, takže by na něm měl začít pracovat s novou převodovkou pro rok 2014.

Doporučujeme

Články odjinud