Lotus vyhrál souboj nováčků i sázku s šéfem Virginu

Lotus vyhrál souboj nováčků i sázku s šéfem Virginu

Souboj tří nováčků vyhrál v roce 2010 s konečnou platností Lotus. Získal desáté místo mezi týmy. Jedenáctá je trochu překvapivě Hispania a poslední ze všech stájí skončil Virgin.

Šéf Virginu Richard Branson tedy prohrál sázku s šéfem Lotusu Tonym Fernandesem a může se těšit na brigádu jako letuška v jeho aeroliniích Air Asia.

Heikki Kovalainen dojel v Abú Zabí sedmnáctý. Auto Jarna Trulliho se bohužel rozpadlo čtyři kola před koncem, ale to Fernandesovi nemohlo pokazit náladu. „Vrátili jsme jméno Lotus do formule 1. Hodně lidí o tom jen mluvilo, ale my jsme to skutečně udělali. Dokázali jsme odjet 19 závodů a skončili desátí poté, co jsme měli jen pět měsíců na stavbu auta. Je to důkaz toho, že i v dnešní moderní době, kde jsou tak důležité peníze a moc, je možné splnit si sny,“ řekl.

Hispania měla startovací pozici ještě horší než Lotus. Změnila majitele jen pár týdnů před začátkem sezony a dávala se dohromady těsně před závodem v Bahrajnu. Šéf týmu Colin Kolles je proto rád už jenom za to, že jeho auta nabírala postupem času na spolehlivosti. Poslední závod sezony dojeli Bruno Senna i Christian Klien, předposlední a poslední.

„Všem členům týmu patří dík za to, že dokázali nemožné. Jsme součástí nejlepší série v motoristickém sportu a máme nakročeno správným směrem,“ poznamenal Kolles.

Od Virginu dnes dojel do cíle jen Lucas di Grassi na osmnáctém místě. Timo Glock odstoupil kvůli převodovce. „Mám pocit, že jsem letos splnil misi. Dělal jsem, co jsem mohl, s tím, co jsem měl. Chyboval jsem jednou nebo dvakrát za celou sezonu. Myslím, že jsem odvedl mnohem lepší práci, než by se podle výsledků zdálo,“ zhodnotil di Grassi.

Doporučujeme

Články odjinud