Lotus věří, že si Räikkönena může udržet

Lotus věří, že si Räikkönena může udržet

Vedení Lotusu ví, že Räikkönen čelí velmi lákavé možnosti přestoupit do mistrovského Red Bullu, ale doufá, že finský jezdec nepodlehne.

Po oznámení Webberova odchodu to Red Bull řekl už zcela otevřeně, nového týmového kolegu Sebastiana Vettela bude vybírat mezi Räikkönenem, Ricciardem a Vergnem.

"Red Bull nahání Kimiho a my si chceme Kimiho udržet," komentoval šéf Lotusu Eric Boullier. "Kimi rozhodne, co chce dělat a co je pro něj nejlepší."

Boullier věří, že ve prospěch Lotusu rozhodnou celkové podmínky a volnost, kterou Fin v Enstonu má.

"Ví, co u nás má, může hádat, co by měl u Red Bullu. My s ním teď jednáme a on chce vědět, kam směřujeme, co se budování s novými vlastníky týče. Je spokojený s tím, co má, takže uvidíme."

"Musí mu vyhovovat prostředí. My budeme zlepšovat výkonnost týmu a dál se snažit co nejvíce vyrovnat výkonnosti Red Bullu. Být součástí prostředí a budovat si ho kolem sebe je pro jezdce ta nejhezčí výzva."

S tím tak docela nesouhlasí šéf Red Bullu Racing Christian Horner. Ten je přesvědčený, že každému pilotovi jde především o kvalitu auta, se kterým bude jezdit, což by mělo Fina naklonit právě k Milton Keynes.

"Nakonec to bude o výbavě, kterou budou mít k dispozici. Všichni soutěživí jezdci budou chtít být v tom nejkonkurenceschopnějším prostředí. Myslím, že to platí pro Kimiho i pro jakéhokoliv jiného jezdce," uvedl.

Doporučujeme

Články odjinud