Lotus věří své strategii a má nejvyšší ambice

Lotus věří své strategii a má nejvyšší ambice

Räikkönen se poprvé od svého návratu kvalifikoval do první řady, Grosjean je v elitní šestce. Tým věří, že znovu dokáže dobře pracovat s pneumatikami, bude se snažit mít oba jezdce na pódiu a bojovat o vítězství.

Kimi Räikkönen zajel ve třetí části kvalifikace na Velkou cenu Číny v Šanghaji druhý nejrychlejší čas. Pilot Lotusu odstartuje z první řady poprvé od svého návratu do formule 1. Naposledy byl v první řadě v Monaku roku 2009. Romain Grosjean byl na okruhu Šeng šestý.

Räkkönen si pochvaloval, že zajel svou nejlepší kvalifikaci za dobu svého působení v týmu. "Samozřejmě chcete být vždy na pole position. Je to celkem obtížný víkend, měli jsme několik menších problémů s nastavením, ale vždy je těžké, aby věci šly, jak byste chtěli. Teď to vypadá, že auto funguje dobře," liboval si a zdůraznil význam pneumatik. "Zítra budou velkým otazníkem. Někteří odstartují na střední směsi, ale vybrali jsme si strategii, o které si myslíme, že bude fungovat nejlépe. Doufejme, že opotřebení zvládneme stejně dobře jako v dosavadním průběhu sezony a zajedeme dobrý závod."

Grosjeana v průběhu víkendu pronásledovaly problémy, kvalifikace mu ovšem vyšla. "Inženýři tvrdě pracovali, aby auto dostali tam, kde je teď. Moje první kolo na měkkých pneumatikách v první části bylo mým prvním kolem na těchto gumách za celý víkend, takže jsme museli trochu odhadnout nastavení, ale myslím, že jsme to zvládli dobře," pochvaloval si Francouz. "Auto bylo odpoledne mnohem lepší, takže uvidíme, co můžeme udělat v závodě."

Ředitel traťových operací Alan Permane věří, že strategie, kterou tým připravil, je velmi dobrá a měla by pomoci k dalšímu skvělému výsledku. "Z druhého a šestého místa je možné všechno. Určitě se budeme snažit dostat oba jezdce na pódium a jednoho z nich na vrchol," doufá.

Doporučujeme

Články odjinud