Lotus v kvalifikaci překonal svůj cíl a totéž chce dokázat i v závodě

Lotus v kvalifikaci překonal svůj cíl a totéž chce dokázat i v závodě

Romain Grosjean a Kimi Räikkönen se v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska seřadili na čtvrtém a pátém místě. O strategii na zítřek ještě v týmu Lotus jasno nemají, ale jezdci určitě odstartují na použité měkčí sadě.

Lotus si dobrou formu přivezl také do Barcelony. Romain Grosjean se do Velké ceny Španělska kvalifikoval jako čtvrtý a Kimi Räikkönen pátý.

Grosjean přitom kvůli problémům s tlakem paliva prakticky vynechal ranní trénink. "Pro kvalifikaci jsme vyšli ze včerejšího nastavení a fungovalo dobře. Všichni odvedli dobrou práci," pochvaloval si Francouz. "Můžeme být spokojeni s tím, čeho jsme dosáhli. Samozřejmě chcete vždy více, ale tohle je dnešní výsledek. Myslím, že jsem mohl být trochu rychlejší, ale ne o moc."

Räikkönen věří, že se mohl dostat i mezi nejrychlejší tři, ale zbrzdily ho potíže s nastavením. "Pro kvalifikaci jsme udělali změny. Nakonec to byla správná volba. O rychlejší čas ve třetí části mě připravily drobné chyby. Uvidíme, jak to půjde zítra. Auto je v neděli obvykle lepší, pokud se to potvrdí i zítra, budeme spokojeni," upozornil Fin a dodal, že rozhodnou drobné detaily. "Jedním z aspektů jsou samozřejmě pneumatiky. Naše včerejší dlouhé jízdy byly slibné. Doufejme, že se nám podaří slušný start, udržíme se nahoře a půjdeme za tím. Hlavní je, že máme dobré auto."

Ředitel závodních operací Alan Permane připomněl, že Pirelli dodalo pro Velkou cenu Španělska dvě zcela odlišné směsi pneumatik. Díky tomu bylo třeba pro postup do druhé části kvalifikace použít měkčí sadu. "Tím jsme omezili počet měkčích sad pro další dvě části. Viděli jsme různé přístupy, v závodě uvidíme, jaký byl správný," uvedl a dodal, že hlavní cíl kvalifikovat se s oběma vozy do šestého místa byl překonán. "Zkusme překonat očekávání i zítra."

O strategii pneumatik pro zítřek prý ještě rozhodnuto není, ale oba jezdci do závodu odstartují s použitými měkčími pneumatikami.

Doporučujeme

Články odjinud