Lotus: V ideálním případě se naše jezdecká sestava nezmění

Lotus: V ideálním případě se naše jezdecká sestava nezmění

Vedení Lotusu by v příští sezóně chtělo pokračovat s Kimim Räikkönenem a Romainem Grosjeanem. Nemá důvod měnit, pokud mu ho nedá někdo jiný.

V roce 2014 týmy nastoupí se zcela novými vozy a motory, a proto se jim bude hodit, když zpětnou vazbu budou dostávat tak, jak jsou na ni zvyklé.

"Závodit v sezóně 2014 s úplně novou dvojicí jezdců by nebylo dobré," upozornil šéf týmu Eric Boullier. "Ideální by bylo si nechat Kimiho a Romaina. Obvykle je důležité si nechat alespoň jednoho z pilotů, a to nezávisle na změnách pravidel."

Že si chce Lotus nechat Räikkönena, není tajemstvím, ten má ale možnost přestoupit do mistrovského Red Bullu.

"Diskuze s Kimim pokračují," komentoval Boullier. "Po třech letech jsme dokončili jeden cyklus a pracujeme na tom, abychom postoupili o úroveň výš. Být věčným černým koněm, tím malým vzadu, to není ambicí týmu."

"Proto tu byla ta oznámení, hlavně co se investic týče. Kimi má tento tým rád, chce tu zůstat. Mořská panna Red Bullu kolem něj krouží, ale není tak atraktivní, jak by mohla."

"On si nechává čas, aby viděl, co děláme, ví o všem. Až ho dostatečně přesvědčíme, nebo až se bude cítit dostatečně v pohodě, rozhodne se."

O Grosjeanovi panovaly jisté pochybnosti, ale tým je spokojený s jeho pokrokem, proto ani jeho nechce vystřídat.

"Má víceletou smlouvu," řekl o svém krajanovi Boullier. "Je zavázán dlouhodobě. Zažil vzestupy a pády, ale vrcholů měl celkem hodně. Jsme s ním spokojení. Letos ho vidíme se rozvíjet a dosahovat pokroku jako člověka, sportovce a pilota."

"Během víkendu v Německu odvedl výjimečnou práci. Od pátku ráno do neděle večer byl na stejné úrovni jako Alonso, Vettel nebo Kimi. Také v Maďarsku měl perfektní víkend. Takhle konzistentní musí být každý víkend. Pokud to dokáže, možná budeme mít v rukou budoucího francouzského mistra světa. Tím by si zajistil dlouhodobou budoucnost ve formuli 1."

Doporučujeme

Články odjinud