Lotus už připravuje Räikkönenovi sedačku pro rok 2013

Lotus už připravuje Räikkönenovi sedačku pro rok 2013

Sezóna 2012 sotva začala, ale v Enstonu už inženýři Lotusu pracují na monopostu pro příští rok. A snaží se, aby ve všech ohledech vyhovoval Kimimu Räikkönenovi.

Finský pilot se po prvních dvou závodech a kratší přestávce vrátil do továrny Lotusu, kde dostal příležitost nahlédnout do příští sezóny. Připomeňme, že s týmem má dvouletou smlouvu.

"Dnešní Kimiho prioritou bylo si sednout do základního modelu vozu pro příští rok," vysvětloval Räikkönenův závodní inženýr Mark Slade. "Trochu jsme pro rok 2013 přepracovali jezdcovu pozici ve voze a chtěli jsme to vyzkoušet, než se tomuto konceptu budeme dál věnovat."

"Může se zdát, že je na to brzy, ale tyto věci je lepší udělat dřív nežli později, jinak můžou zdržet celý proces návrhu. V tuto chvíli hodnotíme velmi základní věci a chceme se ujistit, že změny, které zvažujeme, budou pro něj OK. On s nimi neměl žádný problém, což je dobrá zpráva! Je potěšením s ním pracovat, hlavně po technické stránce."

Než svůj den v továrně zakončil prohlídkou nového simulátoru, jehož dokončení je velmi blízko, prošel si Räikkönen se svým inženýrem nadcházející závodní víkend v Číně.

"Využili jsme příležitosti ke krátké diskuzi o Šanghaji. Mluvili jsme o posilovači řízení a plánech s ním, o vylepšení aerodynamiky, které máme pro příští závod, a také o nastavení tlumičů. V podstatě jsme mu shrnuli, co můžeme očekávat v Číně a v co doufáme," dodal Slade.

Doporučujeme

Články odjinud