Lotus spoléhá na své závodní tempo, Räikkönen věří v pódium

Lotus spoléhá na své závodní tempo, Räikkönen věří v pódium

U Lotusu po kvalifikaci panuje optimismus. Räikkönen věří, že se může prosadit na pódium. Grosjean cítí, že ho chyba připravila o lepší výsledek. Podle Permaneho vozům E21 sedí i nová tvrdá směs.

Oba piloti Lotusu podali v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska velmi dobrý výkon. Kimi Räikkönen skončil čtvrtý, Romain Grosjean sedmý a po penalizaci Felipeho Massy za zpomalení Marka Webbera se na startovním roštu posunul o příčku výše.

Räikkönen označil výsledek víceméně za maximum. "Ve svém nejrychlejším kole jsem neudělal žádnou chybu, z auta jsem dostal maximum. Neřekl bych, že to bylo perfektní kolo, ale nemyslím, že bychom byli o moc výše, kdyby bylo," uvedl mistr světa z roku 2007. Věří, že se bude moci opět spolehnout na dlouhodobě dobré závodní tempo Lotusu. "Jak už jsme viděli dříve, Mercedes vypadá rychlý v kvalifikaci, ale doufejme, že v závodě ho můžeme překonat. Zkusme se dostat na pódium. Musím mít dobrý start a uvidíme, co se stane."

Grosjean přiznal, že v první zatáčce svého posledního kola chyboval. "Rozhodl jsem se zajet do boxů a šetřit pneumatiky. Myslím, že jinak jsme se mohli dostat o jednu až dvě řady výše," tušil Francouz, který byl s autem i s prací, kterou tým odvedl během pátečních tréninků, spokojen. "Uvidíme, co se stane zítra. Konkurence je velmi vyrovnaná. Jak jsme viděli, podmínky se tento víkend často mění. Pneumatiky budou znovu klíčové."

Také ředitel traťových operací Alan Permane věří v dobrý výsledek týmu v závodě. Na adresu nové tvrdé směsi uvedl, že ji na okruhu Montmeló považuje za vhodnější než předchozí variantu. "Při teplotách, s jakými jsme se tu setkali, funguje pro nás lépe. Navíc alokace tvrdé a střední směsi není nic nového," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud