Lotus snižuje ztrátu, v červených číslech je i Williams

Lotus snižuje ztrátu, v červených číslech je i Williams

Gérard Lopez nedávno sliboval brzké zveřejnění pozitivních čísel, které mají vyvrátit spekulace o ekonomických problémech Lotusu.

Nový výkonný ředitel Matthew Carter začal úřadovat a škrtat. V roce 2012 vykázal Lotus ztrátu 55,3 milionů liber, vloni sice měl úspěšnou sezónu na trati, ale v účetnictví to už tak veselé nebylo, ztráta byla ještě větší – 64,9 milionů liber.

A letos? Za prvních šest měsíců je Lotus v mínusu jen 823 tisíc liber. Nejedná se ale o koneční číslo, takže Lotus nakonec opět skončí ve ztrátě, která by ovšem měla být nižší než v předešlých letech.

Tým také zeštíhlel. V Enstone pro něj dnes pracuje 470 zaměstnanců. Na druhou stranu připutuje méně peněz od Ecclestoneho, protože Lotus letos neskončí v šampionátu zrovna vysoko.

Ve ztrátě je mimochodem také Williams. Ten vykázal za první pololetí ztrátu 20,7 milionů liber v rámci týmu a 18,8 milionů liber v rámci celé skupiny. Nejde však prý o to, že by měl Williams problémy nebo nezdravou strukturu, ale o důsledek investic, které se týmu, jak je patrné z výsledků, vyplácí. 

Doporučujeme

Články odjinud