Lotus si vylepšení pochvaluje, ztráta na zbytek pole se zmenšila

Tým Lotus byl z nových týmů jediným, který v kvalifikaci nepotkaly žádné problémy. Projevilo se to také na výsledcích. Upravený monopost Virginu k porážce zelených vozů nestačil.

Mezi novými týmy ve Španělsku nejlépe vypadá Lotus. Jarno Trulli obsadil devatenáctou, Heikki Kovalainen dvacátou pozici. V týmu Tonyho Fernandese proto vládne spokojenost. "Dobrá kvalifikace. Na výsledku samotném to není znát, ale značně jsme snížili ztrátu na zbytek pole," řekl Jarno Trulli, který zítra bude doufat, že se mu konečně vyhnou vleklé technické problémy. V podobném duchu se vyjádřil i Kovalainen. V nejbližších závodech Lotus nenasadí takové množství vylepšení jako ve Španělsku, nicméně cílem zůstává konstantní zlepšování na všech tratích.

Výrazně poupravený vůz Tima Glocka podle vyjádření týmu je krokem vpřed. Je však otázkou, jak velkým, před svým méně zkušeným kolegou di Grassim, jedoucím na starší specifikaci vozu, měl náskok pouze jedné desetiny. I přes penalizace způsobené výměnou převodovky, která postihla oba piloty, se Glock i di Grassi na závod dívají optimisticky.

Nejpomalejšími vozy byly v Barceloně monoposty HRT. Z pilotů domácího týmu zajel lepší čas Karun Čandhok, který Bruna Sennu porazil zhruba o tři desetiny sekundy. Zítra ovšem budou mít oba piloti pozici prohozenou, Čandhoka čeká penalizace za výměnu převodovky. Hlavní cíl týmu je podle Colina Kollese jasný - potvrdit slušnou spolehlivost z posledních závodů a dostat oba vozy do cíle.

Doporučujeme

Články odjinud