Lotus si v Singapuru prožil víkend plný chyb jezdců i týmu

Lotus si v Singapuru prožil víkend plný chyb jezdců i týmu

Po Monze si měl Lotus v Singapuru spravit chuť dalším velmi dobrým výsledkem. Ale nepodařilo se mu to. Provozní šéf Alan Permane přiznal několik chyb.

Na své problémy si Lotus zadělal už v pátek, když auto nedokázal dobře připravit a nové díly mu nefungovaly. "Auto jsme tento víkend určitě nezvládli," přiznal Permane Autosportu.

"Měli jsme velmi slabý pátek, ale celkem dobře jsme pochopili, co jsme udělali špatně. Hodně jsme toho dohnali, ale nevyšlo nám to stoprocentně."

V sobotu byl vůz lepší, ale jezdci ho nedokázali naplno využít. "Ani jeden pilot neměl dobrou kvalifikaci," hodnotil Permane. "Kimi byl v druhé části kvalifikace na nových pneumatikách pomalejší než na použitých, v celém kole létal sem tam. Romain měl stačit na čtvrté nebo páté místo na roštu, a ne osmé."

Neděle byla nejlepším dnem, ale ani ta nevyšla týmu perfektně. "V závodě jsme měli u Kimiho velkou smůlu se safety carem. Zajel do boxů a v tu chvíli vyjel safety car, což mu zničilo šanci na porážku Rosberga. Nicméně si nemyslím, že bychom bývali mohli závodit například s Paulem di Restou."

Lotus se teď bude snažit o lepší víkend v Suzuce, kde by mohl poprvé nasadit do závodu dvojité DRS.

Doporučujeme

Články odjinud