Lotus si v Mugellu ověřil novinky a základní nastavení vozu

Lotus si v Mugellu ověřil novinky a základní nastavení vozu

Romain Grosjean byl v testech nejrychlejší a Lotus má důvod ke spokojenosti. Úpravy, které plánuje nasadit v Barceloně, fungovaly.

Grosjean byl v Mugellu nejrychlejší ve středu a ve čtvrtek. "Je vždy skvělé vidět auto podávat dobré výkony a být vpředu, ale nakonec tu nikdo není proto, aby zajel nejlepší čas, to není smyslem (testů)," připomněl. "Formule 1 je neustálý závod ve vývoji a testy jsou klíčovou součástí tohoto závodu."

Lotus v Mugellu zkoušel mimo jiné úpravy zavěšení a novou podlahu vozu. "Měli jsme specifický program pro hodnocení dílů, takže je potěšující, že jsme byli rychlí ve vztahu ke konkurenci, i když jsme se nijak zvlášť nesnažili být nejrychlejší," hodnotil Francouz. "Jsem spokojený s pokrokem, kterého jsme tu dosáhli, a těším se do Barcelony, až uvidím, jak se to projeví v čase na kolo."

Kromě novinek se Lotusu podařilo lépe porozumět svému vozu. "Teď máme více jasno o základním nastavení, ze kterého budeme vycházet," vysvětloval Grosjean. "Po prvních Grand Prix to nebylo stoprocentně zřejmé, ale teď víme, co chceme dát na auto a kde chceme začít, což je dobře. Potvrdili jsme si, že jdeme správným směrem."

V prvních závodech sezóny Lotus také zjistil, že jeho vozu více vyhovují teplejší podmínky, proto se mu v Bahrajnu tak dařilo. V současnosti patří mezi favority na vítězství v Barceloně, ale v Enstonu vědí, že musejí rychle vyvíjet.

"V Číně bylo vidět, že když získáte jednu desetinu sekundy, tak se auto posune třeba i o pět míst. Snažíme se z auta dostat vše. Budeme mít slušné úpravy, což je dobré vědět," dodal Grosjean.

Doporučujeme

Články odjinud