Lotus si udržel pozici nejlepšího nováčka, Virgin vyšel naprázdno

Lotus si udržel pozici nejlepšího nováčka, Virgin vyšel naprázdno

Komunita nováčků zaznamenala v Koreji padesátiprocentní úmrtnost. Jarno Trulli od Lotusu a piloti Virginu nepřežili náročné podmínky na špinavé mokré trati. Heikki Kovalainen a jezdci Hispanie dokončili závod na posledních třech místech.

Nejlépe dopadl Kovalainen na třinácté příčce. „Užil jsem si to. Problémy nebyly, tým se správně rozhodoval,“ poznamenal jezdec Lotusu. Jeho týmový kolega Trulli si naopak problémů zažil dost. „Asi zase hydraulika. Řízení šlo ztuha, do první zatáčky se mi vážně špatně točilo a uklouzlo mi to tam,“ popsal Trulli.

Vedení týmu ale bylo spokojeno. „Obecně to byl skvělý víkend. Kvalifikovali jsme se a dokončili jako nejlepší z nových týmů. Udrželi jsme si desáté místo v poháru konstruktérů, což byl náš cíl,“ řekl technický ředitel týmu Mike Gascoyne.

Bruno Senna a Sakon Jamamoto od Hispanie obsadili čtrnácté a patnácté místo. „Jel jsem hodně dlouhý úsek na jediných gumách, ke konci už jsem se jen snažil udržet auto na trati,“ řekl Senna.

U Virginu neviděl cíl ani jeden z pilotů. Lucas di Grassi vyletěl z trati po drobném kontaktu s jednou z hispanií a narazil do bariér. Tima Glocka torpédoval Sébastien Buemi. Jezdec Toro Rosso nezvládl nájezd do jedné ze zatáček, ztratil kontrolu nad autem a narazil do projíždějícího virginu. „Byli jsme mezi novými týmy jasně nejrychlejší. Je škoda, že jsem nedojel závod jenom kvůli Buemiho chybě,“ podotkl Glock.

Doporučujeme

Články odjinud