Lotus si Räikkönena asi nemohl dovolit, naznačil Wolff

Lotus si Räikkönena asi nemohl dovolit, naznačil Wolff

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff považuje za nepochopitelné, že Lotus nedokázal Kimimu Räikkönenovi zaplatit ani jedno euro z jeho letošní mzdy.

"Samozřejmě není dobrým znamením, když jezdci nedostávají plat, nebo když nejsou placeni zaměstnanci nebo dodavatelé," pozastavil se Wolff nad situací u Lotusu. "To vidět nechceme. Je to o tom, jak řídíte svůj byznys, mně se to prostě zdá zvláštní."

"Nikdy v životě jsem v podobné situaci nebyl, nikdy jsem podobnou situaci neviděl a jen se ptám, proč sakra lidé neplatí své zaměstnance? Jestli to je pravda nebo není, nevím, pokud to pravda je, je to pro mě prostě nepochopitelné."

Wolff sice vnímá, že má Lotus problémy naplnit svůj rozpočet, v takovém případě podle něj ale možná neměl angažovat Räikkönena, protože si ho nemohl dovolit.

"Samozřejmě není příjemné slyšet, že přední tým nedokáže platit své účty. Ale pro mě je to otázka toho, jak řídíte svoji společnosti. Aniž bych chtěl být příliš tvrdý, protože nevím, jak je ten tým veden, fungujete v rámci rozpočtu, který máte, takhle fungují všechny normální společnosti."

"Moc mluvit o tom, jestli je formule 1 ve špatném stavu nebo není, ano, celý svět je ve špatné formě, celé prostředí je ve špatném stavu a všichni musíme řešit, jak budeme financovat své činnosti. Platí to i pro nás, nemůžete utrácet víc, než máte. Tyhle historky poškozují formuli 1, a to není dobré."

Doporučujeme

Články odjinud