Lotus si do Malajsie přiveze nové díly, ale soustředí se na pneumatiky

Lotus si do Malajsie přiveze nové díly, ale soustředí se na pneumatiky

Když je mezi závody jen týdenní přestávka, a zvlášť mezi těmi zámořskými, vozy se obvykle moc nemění. Ovšem Lotus veze novinky už na druhou Grand Prix.

Vývoj v Enstonu jede naplno a pro E21 jsou do Sepangu nachystané první úpravy. "Na testování máme kombinaci experimentálních výfuků a karoserie a nové přední křídlo," prozradil technický šéf týmu James Allison.

S jejich závodním nasazením ale tým pospíchat nebude, protože klíč k výkonnosti vidí jinde.

"Protože výkonnost pneumatik tento víkend pravděpodobně sehraje klíčovou roli, budeme muset být opatrní, abychom se nenechali moc rozptýlit novými díly na úkor nalezení dobrého nastavení, které nám umožní dobře využít pneumatiky," pokračoval Allison.

"Budeme si chtít udržet sílu a budeme doufat, že tento víkend zopakujeme Kimiho fantastický výkon s oběma vozy."

Stejně jako všichni ostatní si ani Lotus netroufá hodnotit rozložení sil už po prvním závodě. Věří však, že jeho forma v Malajsii nijak výrazně nezakolísá, a to i když podmínky budou zcela jiné.

"Albert Park není průměrný okruh F1," srovnával Allison. "Má hodně podobných, středně rychlých zatáček, ale ne moc rychlých nebo pomalých. Navíc závod se odjel v podmínkách, které byly chladnější, než jsme očekávali."

"Když je chladno, opotřebení pneumatik dominuje drolení. Nám se podařilo, že nám auto v těchto podmínkách fungovalo. Ale uvidíme, jestli dokážeme to samé, až se mechanismus opotřebení přehoupne do tradiční degradace způsobené vysokými teplotami."

"Jednou věcí si můžeme být jistí, Malajsie přinese hodně degradace dané vysokými teplotami. E21 zatím nepředvedlo nic jiného, než dobrou rychlost v dlouhých jízdách, ale o tom, jak si stojíme, budeme mít mnohem lepší představu po druhém tréninku v pátek. Jsme optimisté, ale zatím je příliš brzy a stát se může cokoliv."

Doporučujeme

Články odjinud