Lotus si do Brazílie přiveze nové zadní křídlo

Lotus si do Brazílie přiveze nové zadní křídlo

Tým Lotus pokračuje ve vývoji svého letošního monopostu až do úplného konce sezóny, svědčí o tom nové zadní křídlo pro Interlagos. Tak chce postupovat i v příštích letech.

"Na trati jsme dosáhli jasného pokroku a dalším důkazem našeho letošního kontinuálního vývoje je skutečnost, že do Brazílie přivezeme nové zadní křídlo," řekl technický šéf týmu Mike Gascoyne. "Naše závodní rychlost byla po celou sezónu dobrá, ale kvalifikační ne a úprava zadního křídla nám v tom má pomoci tím, že zlepší efektivitu DRS."

"Jednoduše řečeno, jelikož je možné DRS používat v trénincích a kvalifikaci kdykoliv, naše výkony z první části kvalifikace se nevyrovnaly výkonům v závodech, kde je používání DRS omezeno. Nové křídlo nám dá víc přítlaku, zlepší efektivitu toho systému a mělo by nám umožnit zmenšit kvalifikační ztrátu na vozy před námi ve srovnání s předchozími závody."

DRS budou týmy používat i v příští sezóně, takže nové křídlo není z hlediska vývoje využitelné jen letos. Lotus chce takto ve vývoji postupovat už vždy.

"Loni jsme vývoj T127 zastavili v průběhu sezóny a letos nasazujeme nové díly až do posledního závodu. Tak budeme fungovat příští rok a mnoho dalších sezón," dodal Gascoyne.

Tým Lotus se v polovině prosince přejmenuje na Caterham.

Doporučujeme

Články odjinud