Lotus se musel vrátit ke specifikaci z Malajsie

Lotus se musel vrátit ke specifikaci z Malajsie

Nové úpravy Lotusu zatím nefungovaly, specifikace ze Sepangu ano. Räikkönen odstartuje ze čtvrtého místa, Grosjeanovi na závěr nezbyla čerstvá měkká sada a vyrazí do závodu z desáté příčky.

V kvalifikaci na Velkou cenu Číny v Šanghaji se oba jezdci Lotusu prosadili do třetí části kvalifikace. Kimi Räikkönen v ní obsadil páté místo a díky penalizaci Lewise Hamiltona odstartuje ze čtvrté příčky, Romain Grosjean v poslední desetiminutovce nevyjel na trať a odstartuje z desátého místa.

Räikkönen je spokojen se startovní pozici, ale už ne se ztrátou na pole position. "Rychlost nebyla taková, jaká by měla být. Během víkendu jsme zkoušeli nějaké úpravy, ale nefungovaly, jak jsme chtěli. Vrátili jsme se tedy k původnímu řešení," vysvětloval."O autě nejsme tak přesvědčeni jako v předchozích dvou závodech, ale víme, že startujeme z lepší pozice na roštu."

Mistr světa z roku 2007 ujistil, že se v závodě pokusí podat co nejlepší výkon. "Doufejme, že můžeme dojet výše, než jsme na roštu. To by znamenalo pódium," dodal.

Grosjean měl smíšené pocity. Byl rád, že se po pátečních problémech dostal do třetí části kvalifikace, ale na tu už mu nezbyla čerstvá sada měkkých pneumatik. "Po příšerné první jízdě ve druhé části, jsme museli využít všechny naše čerstvé sady ještě před závěrečnou fází. Proto jsme neměli možnost zajet konkurenceschopný čas," vysvětloval Francouz, proč se v posledních deseti minutách neobjevil na trati. "Je to škoda, ve druhé části jsme byli rychlí. V autě se cítím stále lépe. Tým odvádí skvělou práci a směřujeme dopředu, kde bychom měli být."

Doporučujeme

Články odjinud