Lotus se ani nepokusil s námi domluvit, brání se Fernandes

Lotus se ani nepokusil s námi domluvit, brání se Fernandes

Majitel týmu Lotus Racing Tony Fernandes odmítl, že se od něj skupina Lotus mohla odvrátit kvůli nepřiměřeným požadavkům.

Šéf skupiny Lotus Dany Bahar prohlásil, že jedním z důvodů, proč se odvrátil od Fernandese a jeho stáje, byly vysoké finanční požadavky za navázání užší spolupráce. Od Renaultu prý dostal třikrát levnější nabídku.

"Žádná nabídka tu nebyla," reagoval Fernandes pro Autosport. "Podle všeho má zapojení Lotusu do Renaultu hodnotu 20 miliónů liber, což by znamenalo, že já jsem chtěl 60 miliónů. To je naprostý výmysl. Nikdy jsme se nedostali dál, než bylo první jednání. Dany Bahar a Riad Asmat se setkali a to bylo vše. Žádné nabídky nepadly."

Fernandes tvrdí, že byl ochotný prodat skupině Lotus podíl v týmu a úzce spolupracovat. Ale Bahar prý nedůvěřuje technickému šéfovi týmu Miku Gascoynovi. Myslí si, že mu cesta nahoru potrvá dlouho, proto se obrátil na Renault.

"Domnívám se, že s tím, co máme, nebudeme ke konci příští sezóny moc daleko od Renaultu," odhadl Fernandes. "Pokud by byl (Bahar) trpělivější, dal tomu trochu víc času a více vnímal informace, mohla to být super spolupráce."

Fernandese zároveň pohoršilo, jak se do jeho týmu obuli všichni čelní představitelé nově vzniklého Lotusu Renault GP. "Jak může Eric Boullier říkat, že jsme oklamali fanoušky? Myslím, že je to urážka fanoušků," konstatoval. "Fanoušci si udělají vlastní názor. Pokud neobstojíme, nepodpoří nás. Nikoho nemůžete oklamat."

Jelikož hádky v médiích poškozují značku Lotusu, nechce se Fernandes k probíhajícímu sporu dál vyjadřovat.

Doporučujeme

Články odjinud