Lotus: Scházeli nám dobří jezdci a dobré auto, teď máme obojí

Lotus: Scházeli nám dobří jezdci a dobré auto, teď máme obojí

Před začátkem nové sezóny vládne optimismus také u Lotusu. Navzdory ztracené třetině testů je vedení stáje přesvědčeno, že má vše, co potřebuje na cestě vzhůru.

"Máme 540 lidí, nový aerodynamický tunel a nový simulátor," připomněl majitel týmu Lotus Gérard Lopez v rozhovoru pro Gazzettu dello Sport. "Scházely nám jen dvě věci, ale teď je máme: auto konkurenceschopné celou sezónu a jezdci. Räikkönen a Grosjean jsou super silní. Cílem je bojovat o titul do tří let, jdeme do toho."

Lotus hýří optimismem navzdory skutečnosti, že do sezóny vstupuje s jezdci, kteří dva roky ve formuli 1 nezávodili. Pozornost se soustředí především na bývalého mistra světa Kimiho Räikkönena, který poslední dvě sezóny soutěžil v rallye.

Lopez ale jeho angažování za risk nepovažuje. "Vůbec ne. Nelíbí se, mi když to lidé takhle vnímají. Kimi je rychlý jezdec, který do týmu velmi dobře zapadl z osobního hlediska. Řekl mi, že nás považuje za rodinu. Uvidíme, jak mu to půjde v závodech, ale já nemám žádné pochybnosti a ve skutečnosti jsme podepsali na dva roky."

O tom, že Räikkönen má na návrat do formule 1, nepochybuje ani šéf týmu Eric Boullier. "Myslím, že už nám ukázal, co dokáže," řekl o Finovi pro Autosport. "Nikdy nedoženeme ty čtyři ztracené dny (testů) a určitě by nám pomohly. Pro Kimiho i Romaina by byly užitečné, ale je to jak to je. Musíme čelit faktům a já musím říct, že jsme z těch zbývajících čtyř dnů vytěžili maximum."

Oba piloti si nakonec v testech stihli vyzkoušet závodní simulaci, která je důležitá mimo jiné pro práci s pneumatikami. "Kimi je v tomhle dobrý, ale Romainovi pořád trochu schází zkušenosti," přiznal Boullier. "Ale ve zvládání pneumatik vykázal mezi Jerezem a Barcelonou velmi dobrý pokrok, takže věřím, že to zvládne."

Doporučujeme

Články odjinud