Lotus: Räikkönen se ocitl v koutě a musel zvolit Ferrari

Lotus: Räikkönen se ocitl v koutě a musel zvolit Ferrari

Šéf Lotusu Eric Boullier přiznal, že nedokázal dát Kimimu Räikkönenovi potřebné záruky o roce 2014 včas, čímž mu s odchodem v podstatě nedal na výběr.

Räikkönen se rozhodl přestoupit k Ferrari, ale u Lotusu se mu líbí. "Chtěl tu zůstat a užít si své další dva roky ve formuli 1, ale jeho rozhodnutí zcela chápu," uvedl Boullier pro Autosport. "Nakonec je to Ferrari, ke komu jde."

Francouz má pro Finovo rozhodnutí pochopení proto, že ví, co za ním stálo.

"Samozřejmě jsem zklamaný, že nemůžeme pokračovat tento neuvěřitelný příběh s Kimim a Lotusem v roce 2014 a stavět na minulých dvou letech, ale bohužel to není možné."

"Nedokázali jsme včas dodat to, co od nás očekával technicky a finančně. Kvůli tomu načasování se ocitl v koutě a musel se rozhodnout jít k Ferrari."

Než tým určí Räikkönenova nástupce, chce dořešit svoji finanční situaci. Pak si bude moci naplánovat příštích pět let, a od toho se odvine, jakého jezdce zvolí.

"Moje vize budoucnosti týmu je pozitivní," ujistil Boullier. "Potřebujeme finalizovat finanční dohodu s Infinity Racing a teď už ji máme z 98 procent hotovou."

"Pokud se nám podaří zbývající dvě procenta, bude tento tým nejen finančně zajištěný, ale také o krok nebo dva výš, co se příjmů týče. To otevře dveře tomu, abychom znovu vybudovali sebedůvěru Enstonu, protože jsme v posledních týdnech měli pár potíží."

Kromě financí chce Lotus také navázat užší spolupráci s Renaultem, nechce být už jen řadový zákazník.

"Cíl je jasný. Máme pětiletý plán a na programu je být top týmem. Teď, když se vyřešila situace s Kimim, můžeme pokračovat s tímto plánem," dodal Boullier.

Doporučujeme

Články odjinud