Lotus: Räikkönen s moc velkým platem by byl jako osina v zadku

Lotus: Räikkönen s moc velkým platem by byl jako osina v zadku

Tým Lotus trvá na tom, že si chce udržet Kimiho Räikkönena, ale jen za správných podmínek, především těch finančních.

Poté, co mu nevyšla jednání s Red Bullem, nemá Räikkönen už moc dalších příležitostí na top sedačku. Možná by se mohl vrátit k Ferrari, to ale oficiálně o ničem takovém neuvažuje, a druhou možností je setrvání u Lotusu.

"My jsme náš příběh s Kimim neskončili, takže chceme pokračovat," ujistil šéf Lotusu Eric Boullier v rozhovoru pro Autosport. "Kimi je pro tým dobrá osobnost. Samozřejmě je velmi dobrý jezdec, všichni vědí, jak dobrý je."

"Také nám pomáhá si uvědomit správný směr, abychom se dostali tam, kde chceme být. Myslím, že do týmu přirozeně zapadá a tým mu přirozeně sedne."

To všechno Lotus říká dlouhodobě. Nyní ale dodává, že nehodlá u nové smlouvy přistoupit na pro něj extrémní finanční podmínky. Jinými slovy, pokud by měl Finův plat výrazně zatížit rozpočet týmu a mít dopady na ostatní oblasti, nemá smysl společně dál pokračovat.

"Chci si ho udržet, abych byl upřímný, ale chci si ho udržet za správných podmínek," vysvětloval Boullier. "Pokud si ho nebudeme moci dovolit kvůli financím, tak ho mít nechci, protože by byl jako osina v zadku, a na tom by se těžko něco stavělo. Ale pokud ho můžeme mít, tak si ho chci udržet."

Räikkönen se chce při jednání s Lotusem ujistit o tom, že tým bude mít dostatek financí, a to nejen na jeho plat, se kterým měl už několikrát zpoždění, ale hlavně na vývoj vozu, aby si udržel konkurenceschopnost ve vztahu k top týmům. V této souvislosti bude důležité, jak dopadne zatím stále neuzavřené jednání s Infinity Racing, které se má stát třetinovým spoluvlastníkem enstonské stáje.

Doporučujeme

Články odjinud