Lotus Racing a Cosworth podepsaly dohodu o ukončení spolupráce

Lotus Racing a Cosworth podepsaly dohodu o ukončení spolupráce

Je to oficiální. Tým formule 1 Lotus Racing a výrobce motorů Cosworth ukončí na konci listopadu svou spolupráci. Od příštího roku by měl malajský tým používat motory Renault.

Jak už jsme vás informovali zde společnosti Lotus Racing a Cosworth již delší dobu jednaly o předčasném ukončení spolupráce. Nyní obě strany podepsaly smlouvu o ukončení spolupráce k 30. listopadu letošního roku.

"Lotus Racing si užíval úspěšnou sezonu s Cosworthem a výbornou výkonnost, spolehlivost a podporu svého dodavatele motorů," stojí ve společném prohlášení. "Rozhodnutí ukončit partnerství přišlo na přání týmu vyřešit problémy se spolehlivostí a výkonností, které nesouvisí s motorem Cosworth."

"Lotus Racing a Cosworth se dohodly na podmínkách předčasného ukončení smlouvy ke spokojenosti obou stran. Cosworth přeje Lotusu Racing do budoucna úspěch a v roce 2011 bude nadále dodávat motory týmům Williams, Virgin Racing a HRT, tedy čtvrtině startovního roštu," uvádí se dále. 

Lotus by měl od příští sezony používat motory Renault. Francouzský výrobce již dříve několikrát uvedl, že má kapacity na zásobování dalšího týmu. Historický předchůdce Lotusu používal přeplňované motory Renault v letech 1983 až 1986.

Doporučujeme

Články odjinud