Lotus pro nás není nedostižný, říká Alonso

Lotus pro nás není nedostižný, říká Alonso

Fernando Alonso je přesvědčený, že Ferrari rychlostně neztrácí na Lotus. V Malajsii by mělo dojít k vyrovnanějšímu souboji.

Räikkönen vyhrál v Austrálii s 12sekundovým náskokem před Alonsem a dodal, že to bylo snadné vítězství, protože nemusel jet pořád naplno. Alonso ale věří, že se Ferrari dokáže Lotusu vyrovnat.

"Rychlost Lotusu byla velmi dobrá, ale nebylo to nic, co bychom nedokázali," uvedl Španěl, citoval ho Autosport. "Měli velmi čistý závod, bez provozu, a velmi dobrou strategii, ale rychlost nebyla nedostižná. Tady můžeme svést vyrovnanější boj."

Alonso byl tedy s výkonností Ferrari v první Grand Prix spokojený, ale s hodnocením si chce ještě počkat, protože Albert Park není typickou tratí kalendáře.

"Máme víceméně konkurenceschopné auto, v Austrálii nám vše fungovalo dobře. Ale je pravda, že je australský okruh velmi zvláštní a neobvyklý. Sepang pro nás bude trochu jako potvrzení."

"Potřebujeme si potvrdit, že po pozitivních dojmech ze zimy a z Austrálie auto podává dobré výkony. Tohle je pro nás skutečný test a pódium by bylo velmi dobrý cílem."

Doporučujeme

Články odjinud