Lotus potvrdil, že Grosjeana v Itálii zastoupí D

Lotus potvrdil, že Grosjeana v Itálii zastoupí D'Ambrosio

Jérôme d'Ambrosio se letos poprvé zúčastní závodu formule 1, v Monze nahradí potrestaného Romaina Grosjeana. Vynahradí si tak neúčast ve volných trénincích.

D'Ambrosio se měl letos coby záložník Lotusu svézt ve volných trénincích, poprvé se tak mělo stát ve Spa. Kvůli ambicím enstonského týmu v šampionátu však došlo ke změně a Belgičan zůstal stát mimo.

Ovšem ne na dlouho. Romain Grosjean nesmí v Itálii závodit v rámci trestu, který mu FIA udělila za způsobení postartovní nehody v Belgii. Podle informací F1sport.cz se vedení Lotusu logicky rozhodlo, že Francouzův vůz dá D'Ambrosiovi, který s E20 už jezdil v Mugellu a pravidelně testuje v simulátoru. Oficiální oznámení by mělo přijít ještě dnes.

Aktualizace
Lotus D'Ambrosia potvrdil v úterý krátce po poledni. "Když jsme s Jérômem podepsali jako s třetím jezdcem, podepsali jsme s velmi motivovaným, čerstvým a talentovaným jezdcem, který odjel celou sezónu 2011," řekl šéf týmu Eric Boullier. "Doufáme, že to přinese své ovoce, až tento víkend usedne do vozu v Monze."

"Víme, že Jérôme dobře zapadl do týmu a že odvedl dobrou práci, když s E20 jel v testu v Mugellu. Teď ho čeká výzva v podobě Grand Prix na náročném okruhu v Monze, a to ve voze, který má na stupně vítězů."

D'Ambrosio svůj zatím jednorázový návrat do Grand Prix pochopitelně uvítal. "Jako třetí jezdec jsem se s týmem účastnil každé Grand Prix, všech brífinků a jednání, která absolvují závodní jezdci, takže jsem v tomto ohledu dobře připravený," ujišťoval.

"Monza je nádherný okruh, ale také dost technický, takže nepodceňuji úkol, který mě čeká. Chci tým odměnit za důvěru, kterou do mě vkládá, ziskem dobrého počtu bodů v závodě."

Doporučujeme

Články odjinud