Lotus potvrdil Räikkönena pro rok 2013. Byla to jasná volba, říká Fin

Lotus potvrdil Räikkönena pro rok 2013. Byla to jasná volba, říká Fin

Dlouho očekáváná zpráva z týmu Lotus přišla den po GP Indie. Enstonští potvrdili, že Kimi Räikkönen bude jejich barvy hájit i v příštím roce. AKTUALIZOVÁNO

Lotus nejdříve potvrdil pokračování s Finem prostřednictvím videa.

Aktualizace
Později tým přidal tiskovou zprávu. "Myslím, že můj návrat do formule 1 šel celkem dobře, a tým letos odvádí velmi dobrou práci," vysvětloval Räikkönen. "Abych byl upřímný, neočekával jsem, že letos budu bojovat o šampionát jezdců, když se podíváte, jak na tom byl tým v roce 2011, takže bylo skvělé dostat se tolikrát na pódium a pravidelně bodovat."

"U týmu Lotus se cítím velmi dobře a spolu sdílíme stejnou závodnickou filozofii. Pokračovat s týmem bylo pro mě samozřejmou volbou a těším se, že příští rok spolu uděláme další krok."

Šéf týmu Eric Boullier dodal: "Kimimu se podařil výjimečný návrat do formule 1. Od první chvíle, kdy letos usedl do vozu, bylo zřejmé, že neztratil nic ze své rychlosti a technické zpětné vazby. Odměnou nám byl soustředěný a motivovaný jezdec po celou sezónu."

"Kimi se svým talentem a závodními zkušenostmi podílí nemalou měrou na tom, že Lotus letos bojuje o tak dobré pozice v šampionátu. Pro nás bylo přirozeným závěrem potvrdit, že využijeme jeho schopností v příští sezóně."

Doporučujeme

Články odjinud