Lotus potvrdil prodloužení smlouvy s Grosjeanem

Lotus potvrdil prodloužení smlouvy s Grosjeanem

Romain Grosjean se může těšit na další sezónu v roli závodního pilota Lotusu, enstonské vedení potvrdilo jeho setrvání.

Grosjean musel čekat déle, než šéfové Lotusu naznačovali, ale nakonec se dočkal smlouvy na rok 2013. "V mé první sezóně ve formuli 1 jsem se naučil hodně a mým cílem je tyto lekce využít a podávat lepší a konzistentnější výkony na trati v příštím roce," řekl francouzský pilot.

"V zákulisí v Enstonu dochází ke vzrušujícímu vývoji a já jsem s ohledem na E21 nadšený. Už jsem si nechal udělat sedačku a hovořil jsem se všemi zaměstnanci, kteří nové auto staví. Nemůžu se dočkat, až usednu za volant."

Lotus delší dobu váhal především kvůli tomu, že měl Grosjean letos mnoho nehod, které ho stály nemalý počet bodů. Nakonec mu dal druhou šanci.

"Romain je velký talent a jsme rádi, že s námi bude pokračovat druhou sezónu. Díky kontinuitě s dvěma výjimečnými jezdci, jako jsou Romain a Kimi, jsme v dobré pozici, abychom v příštím roce stavěli na silné sezóně 2012 ještě lepšími výsledky," řekl šéf týmu Eric Boullier.

"Oba jezdci letos dobře spolupracovali jako týmoví kolegové a myslím, že v příští sezóně to může být ještě lepší. V roce 2012 jsme se pravidelně umísťovali na stupních vítězů a v roce 2013 chceme v tomto trendu určitě pokračovat."

Doporučujeme

Články odjinud