Lotus potvrdil jednání s Maldonadem, ale preferuje Hülkenberga

Lotus potvrdil jednání s Maldonadem, ale preferuje Hülkenberga

Šéf Lotusu F1 Eric Boullier stále čeká, až se týmu podaří uzavřít finance, pak by rád podepsal smlouvu s Nicem Hülkenberg, i když to není jediný kandidát.

Klíč od dalšího kola přestupů teď drží Hülkenberg, Massa a Maldonado, kteří krouží kolem Lotusu, Williamsu a Force Indie. Kdo se kde usadí, zůstává otázkou, ale Boullier přiznal, že jedná se všemi.

Už dříve zmínil, že diskuze vede s Hülkenbergem a Massou, teď potvrdil i Maldonada. "Jednáme s ním. A ta jednání stále pokračují," řekl.

Ale nejradši by v druhém voze viděl Hülkenberga. "Moc rád. To je doporučení, které jsem dal představenstvu," uvedl pro oficiální stránky soutěže.

V prvním voze má totiž na 99 procent jisté místo Grosjean, čeká se jen na oficiální potvrzení, protože tým je s Francouzovými výkony velmi spokojený.

Jezdecká sestava ale stále visí na uzavření partnerské dohody se společností Quantum Motorsports (dříve Infinity Racing), která má koupit třetinový podíl v týmu a přinést nemalé finance. Už několik měsíců má podle vyjádření Lotusu dojít k podpisu "brzy".

"Řekl bych, že je ta dohoda z 98 procent hotová," vysvětloval Boullier. "Jediný problém, který tu teď je, je nejzazší termín. Už se to táhne mnoho měsíců, ale nemůže se to táhnout věčně. Máme nejzazší termín a já doufám, že ho neprošvihnou."

Na otázku, do kdy by mohlo dojít k uzavření tak, aby byl oznámen druhý jezdec, šéf enstonského týmu odpověděl: "Moc rád bych to udělal do Abú Zabí."

Doporučujeme

Články odjinud