Lotus postavil dobré auto, věří Räikkönen

Lotus postavil dobré auto, věří Räikkönen

Kimi Räikkönen má za sebou první letošní testy s novým vozem a jeho dojmy jsou pozitivní. Víc než slibné časy ho těší chování E20.

Räikkönen odjel během úterý a středy celkem 192 kol, tedy nejvíc ze všech jezdců. A to navzdory zdržení, které ve středu způsobil poškozením podlahy vozu při výletu mimo trať. "Zdá se, že máme dobré auto a z tohoto prvního testu mám dobrý dojem," řekl.

"Myslím, že nejdůležitější bylo najet co nejvíce kilometrů. Auto se od začátku chovalo OK a myslím, že jsme ho dnes (ve středu) ještě vylepšili, ale podmínky byly dost jiné než včera. Jsem spokojený s tím, co jsme za ty dva dny udělali."

Pro Fina byly největší neznámou pneumatiky. Teď už ví, na čem je. "Některé směsi fungují lépe než ostatní," komentoval. "Když jsou nové, jsou dobré, ale jakmile se opotřebí... A byla dost zima, takže některé fungují lépe než ostatní. Ale když fungují, auto se chová dobře. Nevím, co dělají ostatní týmy, ale já jsem byl spokojený s tím, jak to šlo," dodal s tím, že v Barceloně se může chování pneumatik změnit.

Doporučujeme

Články odjinud