Lotus plánuje na GP Španělska nasazení foukaného difuzoru

Lotus plánuje na GP Španělska nasazení foukaného difuzoru

Tým Lotus se v letošní sezóně přiblížil etablovaným týmům, ale stále na ně trochu ztrácí. Dohnat by je mohl pomocí foukaného difuzoru.

Lotus jezdí zatím s difuzorem, který nevyužívá plyny z výfuků, na rozdíl od většiny soupeřů. Toto řešení chce poprvé použít v Barceloně. "Víme, že může přinést velké zlepšení výkonnosti, pokud se nám podaří ho udělat dobře. Pracujeme na něm a snad ho budeme mít ve Španělsku," řekl Heikki Kovalainen pro Autosport.

Malajsijská stáj se ale nechce zastavit v první polovině druhé desítky, míří ještě výš. "V Malajsii jsme podali přesně takový výkon, v jaký jsme doufali. Když se podíváte na týmy středu pole, většina tam měla problémy," pokračoval finský jezdec. "Pak je tu průlom do první desítky, to bude velmi těžké. V tu chvíli to bude náročné a my musíme víc růst. Potřebujeme lepší zázemí, více lidí v týmu."

Zatím se ale Lotus soustředí na boje ve středu pole. Jako první musí vyřešit problémy se spolehlivostí. "K bojům v té skupině podle mě nemáme daleko, skoro tam jsme," odhadl Kovalainen. "Potřebujeme jen pár slušných úprav, větší než nasadí soupeři. Také musíme vyřešit spolehlivost, pořád máme problémy s posilovačem řízení, což má vliv, i když zrovna funguje dobře. Takže až tohle všechno vyřešíme, budeme moci skutečně bojovat s týmy před námi, což bude fantastické."

Doporučujeme

Články odjinud