Lotus odjel v Jerezu víc kol než Red Bull

Lotus odjel v Jerezu víc kol než Red Bull

Enstonský tým Lotus vyčerpal své letošní filmové dny. V Jerezu byl v pátek a v sobotu, jezdil sice jen jeden den, ale relativně hodně.

Začátek Lotusu E22, který je poháněn motorem od Renaultu, neproběhl nejlépe, v pátek odjel jen jedno kolo. V sobotu už ale jezdil naplno v rámci možností a vyčerpal limit 100 kilometrů pro filmový den, což je 22 kol, tedy o jedno více, než zvládl Red Bull na stejném okruhu za čtyři dny.

"Šasi i nová pohonná jednotka od Renaultu jezdily bez větších problémů," řekl mluvčí týmu Autosportu. "Pastor si velmi rychle zvykl a do týmu už hezky zapadá."

"Auto je dobře sestavené a design a výrobní kvalita jsou o další krok dál ve srovnání s E21 z roku 2013. Těšíme se na plný testovací program v Bahrajnu příští týden, kde se začne rýsovat potenciál našeho nového kompletu."

Lotus první společné testy v Jerezu vynechal a na okruhu poté jezdil sám v rámci filmových dní, které může mít každý tým dva za rok. Každý den je omezený na 100 kilometrů a vůz musí používat nezávodní pneumatiky.

Fotografie žádné Lotus neposkytl, auto představí až v Bahrajnu.

Doporučujeme

Články odjinud