Lotus nemá finanční problémy, odmítá spekulace Lopez

Lotus nemá finanční problémy, odmítá spekulace Lopez

Spolumajitel týmu Lotus Gérard Lopez popřel, že by v Enstonu hrozily potíže či dokonce stávka kvůli nedostatku peněz.

Podle některých médií jsou na tom finance Lotusu tak špatně, že zaměstnanci hrozí stávkou kvůli nevypláceným mzdám. Dokládá se to mimo jiné 120miliónovým dluhem.

"Z toho dluhu 120 miliónů eur, a každý trochu chytrý člověk si to číslo může zjistit v obchodním rejstříku, 90 miliónů není skutečným dluhem, ale peníze, které majitelé půjčili společnosti," vysvětloval Lopez Autosportu.

"Mzdy platíme včas a nikdy tu nebyl ani náznak stávky našich lidí v továrně. Obvykle takové věci nekomentujeme, ale v tomto případě to není férové vůči lidem, kteří pro společnost pracují, když se říkají takové věci."

Tým má podle Lopeze i dost peněz na vývoj vozu. "V průběhu sezóny nasazujeme různé věci. Je pravda, že stejně jako u všech ostatních týmů věci jako je dvojité DRS byly už vyvinuty, ale na vůz ho nasadíme v příštích závodech."

"V druhé polovině sezóny jen přicházíte s novými křídly, nesnažíte se změnit rozvor nebo takové věci, to jsou věci, které děláte v prvních deseti závodech."

Důkazem je podle Lopeze forma Lotusu, který letos znovu bojuje o nejvyšší pozice. A také skutečnost, kolik Genii do týmu investovalo.

"Když jsme tento tým koupili, byl v šampionátu osmý," připomněl. "Měl aerodynamický tunel na 50procentní modely, teď jsou 60procentní. Tým neměl jezdecký simulátor, teď ho má. Neměl dynamometr na převodovku, teď ho má."

"Takže má řadu věcí, které neměl ani jako tovární tým. Jak se říká v jiných sportech, nechte za sebe mluvit činy na hřišti, my asi za sebe necháme hovořit dění na trati."

Doporučujeme

Články odjinud