Lotus nebude připravený, přiznává Grosjean

Lotus nebude připravený, přiznává Grosjean

Romain Grosjean nevidí současnou formu Lotusu v růžových barvách. Podle Francouze tým ještě není připraven a v úvodu sezony bude rád alespoň za pár bodů.

Pilot Lotusu Romain Grosjean upozorňuje fanoušky, že se jeho týmu nemusí v úvodních závodech letošní sezony příliš dařit. Francouz zajel během sobotního testování jen třiatřicet kol, dvakrát ho totiž na delší dobu zdržely technické poruchy. První zdržení bylo zaviněno problémem s převodovkou, druhé pak systémem ERS. Předchozí dva dny pak navíc druhý z pilotů Lotusu, Pastor Maldonado, odjel jen jednatřicet kol. Na vině byly opět technické závady.

"Co se týče přípravy, nejsme na tom zatím dobře," přiznává Grosjean. "Je spousta věcí, které bychom rádi vyzkoušeli a udělali, než se dostaneme do Melbourne. Nedělní testy trvají ale jen několik hodin, takže budeme muset dělat na všem, co jen půjde. V Melbourne to nebude perfektní, dokonce ani v Malajsii ne. Uděláme ale všechno pro to, abychom to vylepšili.

Bylo by milé, kdybychom dostali pár bodů, ale pokud ne, potom pochopíme, že máme příležitost pohnout se kupředu. Upřímně řečeno, ta sezona nebude jasná pro nikoho," dodává.

Doporučujeme

Články odjinud