Lotus nasadí v Singapuru vylepšenou podlahu a difuzor

Lotus nasadí v Singapuru vylepšenou podlahu a difuzor

Na svůj téměř domácí závod si stáj Lotus přiveze vylepšený monopost. Nové díly by měly podle simulací znamenat nezanedbatelné zlepšení.

"K Singapuru přistoupíme podobně jako k Monaku," vysvětloval technický ředitel Mike Gascoyne. "Pojedeme s kompletem pro maximální přítlak, s novou podlahou, difuzorem a většími přívody vzduchu k brzdám, abychom vyhověli požadavkům na chlazení."

"Čísla z aerodynamického tunelu týkající se upravené podlahy vypadají celkem slibně, takže uvidíme, jak to bude vypadat, až vyjedeme na trať."

Majitel a šéf týmu Tony Fernandes prozradil, že jeho tajným snem je zisk prvních bodů právě v Singapuru. "Jednou z věcí, které mě nejvíce těší za poslední závody, je zlepšení v garáži a na boxové zdi, díky kterému jsme měli rychlejší zastávky, efektivněji a rychleji jsme pracovali s vozy mezi jízdami a dělali správná strategická rozhodnutí ve správných chvílích," pochvaloval.

"To platilo hlavně v Itálii, kde Jarno podával celý víkend zvlášť dobré výkony, ale o dobré umístění ho připravila smůla. Také Heikki do toho dal vše, 120 procent celý víkend a pomohl nám ukázat, co dokážeme, když se nám naskytne příležitost."

Doporučujeme

Články odjinud