Lotus nasadí v Barceloně významné úpravy a slibuje si od nich první body

Lotus nasadí v Barceloně významné úpravy a slibuje si od nich první body

Tým Lotus dosáhl v nové sezóně jednoznačného zlepšení, ale má v plánu se posunout ještě výš. Cílem pro letošní sezónu jsou body a bojovat o ně by chtěl už od GP Španělska.

Návrat formule 1 do Evropy je pro týmy tradiční příležitostí nasadit větší balíky úprav vozů. Lotus přitom doufá, že ho vylepšení výrazně posunou do středu pole. "Velké úpravy nasadíme v Barceloně," potvrdil technický ředitel týmu Mike Gascoyne.

"Budou se týkat difuzoru a zádě vozu. Přinesou velké zlepšení výkonnosti. Pro Barcelonu budeme mít i další drobná vylepšení, pro Turecko také. Pokud se podíváme na zisk bodů, tak bychom se měli zaměřit na Barcelonu a další závody. Úpravy vozu budou velmi významné."

Co se týče úvodní tří Grand Prix sezóny, z pohledu Lotusu se neodehrály zcela bez problémů, ale důvod ke zklamání tým nemá.

"Myslím, že jsme celkem spokojení," hodnotil Gascoyne. "Z šesti možných případů jsme čtyřikrát viděli cíl a v závodech jsme měli dobrou rychlost, hlavně v Číně. Velmi dobře jsme se kvalifikovali v Malajsii, byli jsme velmi blízko týmům před námi. Negativní je, že jsme měli trochu problémy v kvalifikaci s rychlostí na jedno kolo, hlavně v chladnějších podmínkách. Ale myslím, že se nám to daří řešit. V příštích závodech to problém nebude."

Doporučujeme

Články odjinud