Lotus nasadí v Abú Zabí nové výfuky, DDRS letos v závodech asi nepoužije

Lotus nasadí v Abú Zabí nové výfuky, DDRS letos v závodech asi nepoužije

Tým Lotus bude vyvíjet svůj monopost i ve zbývajících závodech sezóny. E20 se dočká nových dílů, ale DDRS mezi ně zřejmě patřit nebude.

Lotus má za sebou dva závody s Coanda výfuky, které maximalizují využívání výfukových plynů pro aerodynamické účely na zádi vozu. Tento systém ale nemá jen přínosy, nevýhodou je ztráta výkonu motoru, kterou se teď enstonští inženýři snaží eliminovat.

"Máme v plánu nasadit koncovky výfuků, které u Coanda systému zachovají všechny přínosy v oblasti přítlaku, ale sníží ztrátu výkonu motoru, kterou jsme trpěli s naší první verzí tohoto řešení," vysvětloval technický ředitel týmu James Allison.

"Očekáváme, že s pomocí Renaultu Sport získáme v Abú Zabí zpět asi třetinu výkonu, který jsme ztratili, a že nakonec získáme zpět polovinu."

V testech mladých talentů na Yas Marině pak bude Lotus dál pracovat na svém dvojitém DRS, ale Allison neočekává jeho letošní závodní nasazení.

"Máme v plánu na něm pracovat a zjistit, jak ho učinit předvídatelným, aby byl použitelný v závodě. Vzhledem k potížím, které jsme doposud měli, by asi bylo optimistické očekávat, že ho nasadíme ve zbývajících závodech této sezóny."

S vylepšeními, která v Abú Zabí nasadí, Lotus očekává, že by se mohl kvalifikovat mezi prvními šesti a v závodě získat hodně bodů.

Doporučujeme

Články odjinud