Lotus nasadí melbournskou specifikaci E21 v druhých testech v Montmelu

Lotus nasadí melbournskou specifikaci E21 v druhých testech v Montmelu

Tento týden v Barceloně má Lotus v plánu pokračovat v práci, kterou s novým vozem začal v Jerezu. Velký balík úprav chystá na poslední testy.

První kilometry Lotusu E21 přinesly klid do řad enstonského týmu, protože vůz jezdil bez větších problémů a se slušnou rychlostí.

"Jsme spokojení s tím, čeho jsme dosáhli v prvních testech," řekl provozní ředitel týmu Alan Permane. "Bývali bychom rádi najeli více kol a delších jízd, ale nestalo se to kvůli tomu, jak jsme s testováním začali."

"Nakonec jsme najeli slušnou vzdálenost a máme dobrou představu o výkonnosti E21 a základní představu o výkonnosti pneumatik."

Tento týden chce Lotus vyzkoušet závodní výdrž a výkonnost. "Doufáme, že v Barceloně zvládneme několik dlouhých jízd, abychom mnohem detailněji porozuměli pneumatikám na závodním okruhu, který se využívá v sezóně."

"Také chceme odjet několik závodních simulací, kompletních včetně pit stopů, zastávek v boxech s výměnami pneumatik a plného počtu kol, dokonce i se simulovaným startem do závodu. Budeme více pracovat na výkonnosti vozu a závodní simulace vše prověří testem spolehlivosti."

V posledním testu příští týden bude práce podobná s tím rozdílem, že E21 vyjede ve specifikaci pro GP Austrálie. "Budeme mít vylepšení, mimo jiné nové přední křídlo, novou podlahu a nové zadní křídlo, budeme mít na vyhodnocení většinu melbournského balíku."

"To znamená, že se více zaměříme na výkonnost. Nicméně i když jsme zaměření na testování výkonnosti, hodnocení spolehlivosti je vedlejším produktem každé jízdy s vozem," dodal Permane.

Doporučujeme

Články odjinud