Lotus na Silverstonu očekává návrat na bodované pozice

Lotus na Silverstonu očekává návrat na bodované pozice

Lotus je přesvědčen o tom, že okruh v Silverstonu bude jeho vozu více sedět a nabídne tak týmu možnost rozšířit své doposud skromné bodové konto.

V posledních dvou závodech v Kanadě a Rakousku vyšel tým bodově naprázdno a s osmi body mu zatím v Poháru konstruktérů patří osmé místo.

„Neřekl bych, že jsme (z Rakouska) přijeli příliš spokojeni, jelikož jsme nebyli odměněni body, ovšem Pastor (Maldonado) vytěžil ze závodu maximum, takže si můžeme vzít i nějaká pozitiva,” řekl zástupce šéfa týmu Lotus Federico Gastaldi.

„Tým po opravdu těžkém závodě v Montréalu bojoval se svým typickým duchem, který hodně říká o týmu a o přístupu, jaký máme. To nám dává dobrý základ pro dosažení našich cílů pro Silverstone, kde chceme něco přidat k našim dosavadním bodům.”

Romain Grosjean se na závod ve Velké Británii těší, jelikož si myslí, že rychlý charakter okruhu bude vozu E22 sedět.

„Je to skvělá trať se spoustou rychlých zatáček, které by měly E22 sedět mnohem více než okruhy, na kterých jsme byli nedávno,” řekl Francouz.

„Silverstone je náročný, má však dobrý rytmus. Je to jeden z nejrychlejších okruhu v sezóně. Jsou tu legendární zatáčky jako komplex Maggotts, Becketts, Chapel. Je skvělý pocit jimi projíždět.”

Podobně se na Silverstone dívá také Maldonado, který jej přirovnal ke Katalánskému okruhu v Barceloně, kde se letos podařilo Lotusu získat body.

„Bylo by skvělé vrátit se do pozice, ve které jsme byli v Barceloně, což je docela podobná trať. Myslím, že budeme v pořadí výše, než jsme byli v posledních závodech,” dodal Maldonado.

Doporučujeme

Články odjinud