Lotus na Räikkönena naštvaný není, je mu vděčný

Lotus na Räikkönena naštvaný není, je mu vděčný

Šéf Lotusu Eric Boullier akceptoval rozhodnutí Kimiho Räikkönena přestoupit k Ferrari a rozhodně nelituje, že ho před dvěma roky angažoval.

Ferrari oznámilo, že pro něj bude příští rok jezdit Kimi. Jaká je vaše reakce?
Eric Boullier: "Samozřejmě je to pro nás všechny zklamání a určitě budete souhlasit, že byl od chvíle, kdy k nám přišel, prostě brilantní. Enstone znovu prokázal svůj rodokmen, poskytl mu dva skvělé vozy a učinil z jeho návratu do formule 1 úspěch. Od začátku to bylo přínosné pro obě strany."

Štve vás Kimiho rozhodnutí?
EB: Vůbec ne. Když jsme před dvěma roky rozhodli s ním podepsat, pár lidí si myslelo, že jsme blázni. A co se stalo nakonec? Pracujeme s úžasným závodníkem, který pro tým bodoval 27krát v řadě, motivoval Enstone na velmi vysokou úroveň a dobře vychází se svým týmovým kolegou."

"Teď je čas myslet na budoucnost. Víte, my zůstáváme středně velkým týmem a jsou tu jisté oblasti, ve kterých zatím nemůžeme bojovat s ostatními top týmy. Měli jsme Schumachera, Alonsa, Räikkönena. Jsem si jistý, že tento seznam brzy rozšíří další mistři."

Jaká je vaše nejlepší vzpomínka na Kimiho?
EB: "Počkejte, Kimi ještě neodešel! Stále nám zbývá společných sedm závodů a naším cílem je jemu a Romainovi dát co nejlepší techniku. Pořád se bojuje a my se snažíme zlepšit vůči loňské sezóně a získat třetí místo v poháru konstruktérů."

"Kdybych si měl vybrat jeden nejlepší moment, řekl bych, že to musí být jeho první vítězství s námi loni v Abú Zabí. Po dlouhém období pomalého budování a bojů na čele roštu to byla opravdu zasloužená odměna. Vidět Kimiho na nejvyšším stupni pódia za náš tým je vzpomínkou, která mě nikdy neopustí."

Kdy budete moci oznámit svoji jezdeckou sestavu pro příští rok?
EB: "V současnosti jednáme s několika lidmi a rozhodneme brzy. Jsme v privilegované pozici, kdy jsme nejžádanějším týmem s volnou sedačkou, takže nebudeme pospíchat s oznámením někoho, aniž bychom určili, co bude pro náš tým nejlepší do budoucna."

Doporučujeme

Články odjinud