Lotus může být příští rok ještě lepší, věří Räikkönen

Lotus může být příští rok ještě lepší, věří Räikkönen

Kimi Räikkönen je přesvědčený, že by s týmem Lotus mohl v sezóně 2013 bojovat o ještě lepší výsledky než letos.

Räikkönen se letos vrátil do formule 1 po dvouleté odmlce. "Tato sezóna mi ukázala, že závodění miluji pořád stejně," řekl. "Samozřejmě bych se nevrátil, kdybych si to nemyslel. Jízda ve formuli 1 mě inspiruje pořád stejně a mám pro ni vášeň."

"Myslím, že někteří lidé pochybovali a mé výkonnosti po kratší přestávce. Osobně jsem vůbec neměl pocit, že bych přestal závodit. Dělal jsem něco jiného v rallye, ale po návratu do formule 1 jsem se okamžitě cítil dostatečně fit a rychlý na závodění."

"Můj hlad po vítězství je úplně stejný jako vždy a myslím, že jsem ukázal, že dokážu bojovat o vítězství. Žádné jsme letos zatím nezískali, ale párkrát jsme byli blízko. Určitě se budeme dál snažit, dokud nezačneme znovu vítězit."

Po roce se finský jezdec rozhodl pokračovat druhou sezónou u Lotusu. Letos získal zatím šest pódiových umístění a v šampionátu jezdců je třetí. Jako jediný jezdec startovního pole absolvoval všechna kola všech závodů. Věří, že příští rok by mohl být ještě lepší. "U týmu jsem velmi spokojený, s tím jak pracuje, jak přistupuje k závodům a jak investuje do vývoje vozu."

"Myslím, že díky pokroku, ke kterému dochází v zákulisí v Enstonu, bychom příští rok mohli bojovat o pódia ještě víc, a také bychom mohli ještě více útočit na vítězství v šampionátu."

A na co se Räikkönen příští rok zaměří? "Hlavní samozřejmě je pokaždé, každý víkend a každý závod odvést maximum. Myslím, že dokážu podávat lepší výkony v závodech. Musím v sobě a ve voze najít víc v kvalifikacích."

"Tato sezóna ukázala, že musíte být v prvních dvou startovních řadách, abyste mohli pokaždé vyhrát. Je důležité, abychom v roce 2013 zlepšili své startovní pozice. To je jeden z mých hlavních cílů."

Doporučujeme

Články odjinud