Lotus musí teprve definovat parametry spolupráce s Infinity Racing

Lotus musí teprve definovat parametry spolupráce s Infinity Racing

Spolumajitel týmu Lotus Gérard Lopez prozradil, že stále pokračují jednání s novým partnerem Infinity Racing o míře jeho zapojení.

Prodej 35procentního podílu v Lotusu F1 oznámil Lopez už v červnu. Šéf Infinity Racing poté prohlásil, že se díky novému partnerství tým posune na vrchol už příští rok.

Lopez ovšem nyní dodal, že s Infinity stále diskutuje o parametrech spolupráce. "Pokračuje to dál, také to záleží na nás," uvedl pro Autosport.

"Vydali jsme prohlášení, protože jsme museli. Naše skupina je dobře známá a nemůžeme si dovolit, aby informace jen tak unikly. Pokračuje to a je částečně na nás, abychom rozhodli, jak postoupíme vpřed."

Partnerství s Infinity Racing může mít velký vliv na finanční stabilitu týmu, od které se odvíjí i závodní forma. Také proto kladl otázky na toto téma majitelům Kimi Räikkönen.

Lotus stále doufá, že si finského jezdce udrží, ale přiznal, že je v kontaktu mimo jiné také s Hülkenbergem a Di Restou. Skončit může totiž také Grosjean. Nebo se sestava vůbec nezmění, možné je všechno.

"Romain musí jen dál dělat to, co dělá teď," komentoval Lopez. "Kolem slídí hodně jezdců a agentů, ale slídí kolem stejně kvůli nahrazení Romaina jako kvůli nahrazení Kimiho, který by odešel jinam. Ale my s ničím nepospícháme."

Doporučujeme

Články odjinud