Lotus: Míč je na straně Räikkönena, jednáme s Hülkenbergem a Di Restou

Lotus: Míč je na straně Räikkönena, jednáme s Hülkenbergem a Di Restou

Klíče k letošnímu přestupovému kolotoči drží Kimi Räikkönen a zatím je nepouští, i když všechna související jednání nabírají na intenzitě.

O Finovy služby má zájem Red Bull Racing a sedačka v mistrovském týmu je pro každého pilota pochopitelně velkým lákadlem. Lotus se brání, ale už naznačuje, že se možná neubrání.

"Míč je teď jasně na straně toho, kdo se musí rozhodnout, jestli zůstane nebo odejde," řekl majitel týmu Gérard Lopez pro F1i. Na otázku, jak moc teď věří, že si Räikkönena udrží, odpověděl: "Záleží to na Kimim, záleží to na nás, uvidíme."

Lotus se dál snaží, tento týden probíhají další jednání, podle některých zdrojů představují poslední šanci. "Dva roky v řadě zmenšujeme ztrátu na Red Bull," uvedl šéf týmu Eric Boullier pro BBC. "On chce vědět, jestli to takhle bude pokračovat. Diskutujeme o technickém kompletu, který budeme mít."

"Je dost vyspělý na to, aby sám rozhodl, co je pro něj správné. Jít do Red Bullu má své výhody, ale také nevýhody."

Při přesvědčování Räikkönena ale nepomáhá, že měl Lotus potíže s placením jeho mzdy. "Ano, platili jsme pozdě. Ale je to zaplacené. Musí, pokud si ho chceme udržet." Teď už tým jezdci údajně nic nedluží.

Enstonští si ale nemůžou být jistí, že Fin zůstane, a proto si mapují své další možnosti. "Zjišťoval jsem, jak vypadá budoucnost. Jsem v kontaktu s Nicem (Hülkenbergem)," přiznal Boullier pro L´Equipe.

"Ale také diskutujeme s dalšími piloty, jako je například Di Resta. A já doufám, že tento týden pozitivně pokročíme s Kimim."

Doporučujeme

Články odjinud