Lotus má připravený model vozu pro aerodynamické testy

Malajský tým pokračuje v přípravách na vstup do formule 1.

Tým Lotus získal místo v šampionátu formule 1 2010 před měsícem a už má dokončený první model svého monopostu, který bude testovat v aerodynamickém tunelu.

"Začátek aerodynamických testů je ve vývoji vozu formule 1 důležitý krok, ale pro nás je mimořádně vzrušující, protože se připravujeme na svojí první sezónu," řekl technický ředitel týmu Mike Gascoyne.

"Na vstupu do F1 pracujeme už několik měsíců, takže jsme měli postavenou základní infrastrukturu týmu: finance, továrnu a top management. Jakmile bylo naše místo potvrzené v polovině září, mohli jsme urychlit nabírání nových lidí a vývojový proces. Takhle si teď stojíme."

Ve vývoji aerodynamiky spolupracuje Lotus s Fondtechem, na převodovce pracuje společnost Xtrac. Vůz bude pohánět motor Cosworth.

"Výzvou je už připravit vůz na první závod sezóny, ale věřím, že tento úkol zvládneme. Naším cílem je mít vůz připravený na první jízdu v polovině února, abychom se mohli věnovat předsezónním testům v rámci příprav na Bahrajn v polovině března," uvedl Gascoyne.

Tým financuje malajská vláda a malajský soukromý sektor, takže Lotus bude při svém návratu do formule 1 závodit pod malajskou vlajkou.

"S cíli pro první rok musíme zůstat realisté," pokračoval Gascoyne. "Jsme nový tým a s vývojem jsme začali pozdě, takže úspěchem bude už dostat dva vozy na rošt v Bahrajnu. Doufám, že v polovině sezóny budeme nejlepší z nováčků a že se ve zbytku roku budeme dále zlepšovat."

O jezdcích tým zatím nerozhodl, ale Gascoyne připomněl, že potřebuje univerzální piloty, kteří budou spolehliví, schopní po technické stránce, výkonní na trati a hladoví po dobrých výsledcích.


Doporučujeme

Články odjinud