Lotus má největší problémy s nekonzistentním chováním pohonné jednotky

Lotus má největší problémy s nekonzistentním chováním pohonné jednotky

Romain Grosjean a Pastor Maldonado mají za volantem E22 těžký úkol, protože nikdy nevědí, jak bude na jejich povely reagovat motor s ERS.

Lotus přiznal, že je v nesnadné situaci, protože v testech nestihl odpracovat vše, co potřeboval. Bylo to dáno problémy se spolehlivostí, ale technický šéf týmu Nick Chester dodává, že výkon zůstává také otazníkem.

"Samotné šasi nemá špatnou přilnavost, i když jsme ztratili trochu přítlaku," vysvětloval. "Největší problém je, jak šasi funguje s pohonnou jednotkou a jak pracuje systém na rekuperaci energií."

"Jsou v tom určité nekonzistence, takže je pro jezdce těžké předvídat, co dostane, až přijede do zatáčky. Takže systém nedělá vždy to samé, což jezdce ruší a stojí nás to hodně času."

Řešení spočívá v úzké spolupráci s Renaultem. Kdy se pohonná jednotka začne chovat předvídatelně, Chester nedokáže říct.

"Nemáme žádný termín. Tvrdě na tom pracují. Jsem si jistý, že až si dají dohromady všechny informace od všech týmů, dostaneme další úpravu pro Melbourne."

Doporučujeme

Články odjinud